Inred byggvarubutiken rätt

Ska du starta en butik med byggmaterial? Då är du helt rätt ute eftersom människor bygger om och renoverar som aldrig förr. Det är dock viktigt att tänka på att byggmaterial är skrymmande att arbeta med, något som gör att det behövs bra hjälpmedel.

Pallyftare som håller färgpytsarHos https://kalls.se/ hittar du en rad lyftredskap som gör arbetet i byggvarubutiken enklare och smidigare. Det är viktigt att fokusera på att skapa en bra och säker arbetsmiljö när du ska driva den här typen av butik. Läs vidare för att ta reda på hur du ska inreda på rätt sätt.

Gör butiken lättillgänglig

Som konsument kan det ibland vara skrämmande att gå i en byggvarubutik. Varorna är stora och ligger på höga hyllor. Många är vi nog som stått konfunderade och funderat över hur vi egentligen ska få ned gipsskivorna från hyllan. Byggmaterial kräver också ganska stora utrymmen för att kunna förvaras. Då är ibland höga hyllor det enda valet. Problemet är bara att det blir svårt att komma åt det man behöver. Med smarta lyftredskap från Kalls.se blir det dock en enkel match.

Ska du ha en butik med byggvaror bör du alltså se till att införskaffa tillräckligt med lyftredskap. Vagnar att skjuta varorna på är också viktigt.

Tänk också på att butiken ska vara tillgänglig för alla som vill besöka den. Det gör att du bör ha tillräckligt breda ingångar och låga trösklar samt ramper där det behövs. Detta går att läsa i en debattartikel i Wermlands tidning:

”Det handlar om att produkter, tjänster eller miljöer utformas så de kan användas av så många som möjligt utan att de behöver särskild anpassning”

Det är kloka ord som du kan försöka hålla dig till när du ska inreda din butik.