Passa på att installera luftvärmepump vid renovering

En luftvärmepump är ett bra komplement till andra typer av uppvärmning, till exempel vedeldning eller elvärme. Det är också en lyx på sommaren då pumpen kan användas som luftkonditionering under dagar då värmen är allt för förödande.

Med en luftvärmepump från Sverigepumpen får du en hållbar och högkvalitativ pump som snabbt ger värme på vintern, och eventuell kylning på sommaren. Du får också tips och råd för hur du bäst underhåller pumpen, och erbjuder noggrann service för att maximera hållbarheten och förebygga problem.

Välj värme med jämn prisnivå

Med kriser kring ved och elektricitet är det många som har fått kraftigt ökade uppvärmningskostnader. Jordvärme och bergvärme är så klart bra alternativ, men i jämförelse med luftvärme är investeringskostnaden enormt mycket högre vid de alternativen. Borrning och grävning är dyrt och tar tid.

Förutom att det är ett billigt och skonsamt sätt att värma upp ditt hus, är det alltså i jämförelse bättre skyddat mot omvärldskatastrofer. Luftvärme kommer finnas, oavsett vem som vinner amerikanska presidentvalet, vem som krigar med vem ute i världen eller vad det nu kan vara. Att luftvärmepumpen dessutom kyler ned på sommaren är en underskattad bonus:

– En luftvärmepump är ett bra alternativ. Den använder inte mycket elektricitet och är väldigt effektiv, skriver Svenska Yle.

Underhåll din luftvärmepump

Bra underhåll och regelbunden service ser till att din luftvärmepump håller längre utan försämrad effektivitet. Det ökar också säkerheten i och med att potentiella framtida problem uppdagas mycket tidigare och kan åtgärdas innan någon skada skett. När du investerar i uppvärmning för ditt hus, bör du se service och underhåll som en besparing. Att chansa och hoppas att allting fungerar, må fungera kortsiktigt, men det kan leda till onödiga och kostsamma överraskningar i framtiden.